Dođi i poslušaj, započni došašće uz poniznost prema onima koji su stvorili ovu zemlju, budi svjedok i govori u vlastitoj misli

U čudesnoj ljepoti i blagosti iščekivanja malenog Isusa, gledajući djetinjom poniznošću, iznad pojavnog, budni i svjesni  spoznajemo svoje kušnje, izazove i ponude. Ovo je vrijeme koje nas poziva da tražimo smisao svoga života i postojanja, svojih misli, riječi i djela. I u ono vrijeme čekali smo rođenje djetešca, ali umjesto veselih praporaca i zvončića nama su  pjevale različite cijevi. Sunce se u zoru vozilo na tenkovima, navečer bi sjedilo na ratnim brodovima. Događalo se množenje  neograničenog broja smrti. Na  bojištima, branitelji su postupali po svojoj savjesti. Prebacivali su se prema naprijed, prema cijevima. Zadobivali su rane, nisu htjeli  priznati blizinu smrti.  Bili su  u isto vrijeme ludi i lucidni, dovoljno zaneseni da bi bili na tim mjestima, zaljubljeni u stoljetne jasle ove zemlje, koja im je u porođajnim mukama umirala pred očima.Svaki je ratnik imao svoj razlog zbog kojeg je branio Domovinu te su ih tajne vezale u živi zid, u Hrvatski bedem istine, mladosti, hrabrosti i zajedništva takvi su krenuli u susret pobjedi.  Priča izgleda pomalo nestvarno, ipak dogodila se. Istinita je, ljudi su srcem zaustavili topove i tenkove.  

Često se pitamo kako smo uspjeli, kako smo mogli kao narod pobijediti toliku količinu zla i agresije, kako smo uspjeli istrpjeti sva poniženja, slabosti, toliko smrti i gubitaka, a ipak ostati uspravni, ostati na nogama, kako se nismo slomili? Mi koji vjerujemo, znamo da nam je u tim trenucima Svevišnji mudro priskočio u pomoć, znali smo da nismo ostavljeni kada smo vidjeli da se niotkud stvara vojska dragovoljaca, hrvatskih branitelja, „kruničara“.U tom vremenu krunica je postala nešto drugo, nešto više od zrnaca, puno više. Nešto neobjašnjivo običnim riječima, čak kada se upotrijebe i posebno snažne riječi poput simbola, relikvije ili oružja. To vrijeme se moralo doživjeti kako bi se mogla shvatiti njegova veličina, ali i „Njegova“ blizina.Danas u ovom čudnom vremenu moramo razbrati svoje vrijednosti, vratiti se u ono vrijeme, gledati, disati i govoriti. Govoriti tako da naša misao bude glasnija od proklamiranih, naručenih, preplavljenih, korigiranih i prigodnih političkih govora. Ne shvaćaju to političke elite. Ne mogu shvatiti, jer da mogu i sami bi ponekad oživjeli onu mučnu borbu dobra nad zlom, sami bi ponekad uzvisili oca domovine, Hrvatskog branitelja. Radovali bi se rođenju malog djeteta u štalici, jer Božić je puno više od lijepe pripovijesti o anđelima i kraljevima, puno više od kuhanog vina, kobasica, šušura i fritula.Božić je prije svega svetkovina čovjekova dostojanstva, jer kao da smo zaboravili kako ih nitko nije htio primiti u svoj dom, u svratište, nisu ih htjeli, jer nisu znali da je u utrobi majke kralj nebeski, a da su znali… On je došao tiho i nenametljivo.  I naš je dolazak tih i nenametljiv, i nas su svi odbijali, nisu nas htjeli primiti, mi smo rođeni u borbi, naše su jaslice bile rovovi,  mi smo ratovali iz ljubavi, a ne iz mržnje.Od prvog spomena hrvatskog imena u Hrvatskoj postoje dva svijeta, dvije verzije, dva odgovora i dva rješenja. Ova se dva svijeta očito nikada neće pomiriti, a ono pomirenje koje je ponudio dr. Franjo Tuđman u Hrvatskom domovinskom ratu, vrijedilo je samo za ono hitno stanje rata, jer poslije svake pobjede, oni koje smo pobijedili uđu u naše živote kroz naše slabosti, a mi ne možemo naći protuotrov da se odupremo jednoj tako oskudnoj skupini intelektualnih i moralnih patuljaka koji žive bez znanja, bez hrabrosti, bez vjere, bez domoljublja, vjerujte niti jedan narod na svijetu nema tako primitivnu kategoriju neprijatelja kao hrvatski narod.Zato dragi prijatelji dođite i započnite svoje došašće u zanosu veličanstvene klice pobjede hrvatskog čovjeka. Dođite u naše vrijeme, osnažimo se i nadahnemo ljubavlju, domoljubljem, istinom i poslušajmo vlastitu misao, a ne tuđa mišljenja. Promišljamo zajedno i budimo pravi istinski dionici vremena kojeg smo imali sreću preživjeti. A kad bi znali …. kako će se i među nama roditi Mesija koji će nas povesti u obećanu zemlju, u onu kakva je u našim snovima. 

Radosno vas očekujemo!!!